onsdag 5 maj 2010

Alliansledarna får applåder

Vilken härlig dag. Solen sken när örebroarna välkomnade Alliansens partiledare som var på turné. När man ser detta lag och den laganda som finns och den glädje de speglar, så har jag svårt att se att Sahlingänget ska kunna vinna matchen i september. Man kan rada upp argument där Alliansens arbetslinje står mot bidragslinje eller bättre villkor för företagandeställs mot högre skatter och nya kostnader.

Men det som borde få alla att rösta på Alliansen är RUT-avdraget, som har gett så många nya företag och så många kvinnoföretagare. Det tänker vänsterkartellen avskaffa om de vinner valet. Vanliga människor med vanliga inkomster har med RUT fått möjlighet att lättare kunna få vardagen att gå ihop. Svarta tjänster har blivit vita. Det är ok för Sahlin och hennes anhängare att ha ROT-avdrag för jobb som i huvudsak utförs av män, medan hushållsnära tjänster som sysselsätter många kvinnor inte är okej för avdrag. Det är obegripligt, tycker jag.

När Alliansen på olika sätt försöker underlätta för unga på arbetsmarknaden kommer Sahlin och vänstern med förslaget att höja arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år. Jag förstår inte hur de tänker. Vi vet att ju längre tid man är utan jobb desto svårare blir det att få fotfäste på arbetsmarknaden. Alliansen gör det enda rätta, att underlätta och stimulera arbetslinjen. Det är nödvändigt för den enskilde och det är nödvändigt för att trygga välfärdens kärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar