söndag 2 maj 2010

Fortsättning följer med Koalition Örebro

Många tvivlade, när de borgerliga och Miljöpartiet gjorde upp efter förra valet och bildade Koalition Örebro. Det socialdemokratiska maktinnehavet byttes mot fem partier som tillsammans skulle styra Örebro. Men många tyckte att det var rätt väg att gå för att få ett skifte i rådhuset. När nu den här mandatperioden går mot sitt slut kan vi med facit i hand se att samarbetet fungerat väl.

Med ömsesidig respekt för våra olikheter, en god dialog och en tydlig vilja till samarbete har vi styrt Örebro. Tydliga ansvarsområden och ett delat ledarskap har bidragit till resultatet. Inom mitt ansvarsområde har vi ökat kontakterna och dialogen med företagarna. Målet har varit att skapa en god jordmån för företagande och entreprenörskap. Detta har skett tillsammans med insatser för miljön. Omdaningen och uppfräschningen av torgen och Köpmangatan är synbara tecken på att vi vill stärka Örebro.

Valfriheten har kommit för att stanna. Nu kan örebroarna själva bestämma och välja barnomsorg och skola. Möjligheten för alla över 75 år, att utan bistånd kunna köpa åtta timmars hemservice och kunna välja utförare har blivit ett lyft. Under den här mandatperioden har Örebro gått från att vara Lagom Örebro till ett Örebro som syns och hörs och som tar plats i Stockholm-Mälarregionen.

Nu vill vi som Koalition Örebro gå in valrörelsen för att be om väljarnas förtroende att styra och leda Örebro de kommande fyra åren. Vi vill fortsätta på den inslagna vägen. Vi har gjort mycket, men vi har mer att ge. I vårt samarbete har vi pratat oss samman om vad vi vill de kommande åren. Samtidigt kommer varje parti att i valrörelsen driva sina hjärtefrågor. Och det är just det som är så bra. Om det är flera partier med olika hjärtefrågor, så ökar drivkraften att göra något riktigt bra. Det blir hållbart och långsiktigt och det leder till kloka beslut. Och det är bra för medborgarna och det är bra för staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar