torsdag 12 augusti 2010

115 punkter för ett ännu bättre Örebro

Idag har vi presenterat 115 punkter för ett ännu bättre Örebro. Den sittande koalitonen har gjort mycket för att göra Örebro till en fantastisk stad att leva och verka i. Men det finns mycket kvar att göra. Omvärlden förändras och då gäller det att hitta lösningarna, både i det stora och lilla. Våra 115 punkter innehåller avsnitt om jobben och ekonomin, boendet, levandet, lärandet och upplevelsen. Vårt moderata lag har lite olika profiler.

Jag vill verka för ett Mänskligt Örebro, där vi bryr oss om och tar ansvar, både för oss själva och för andra. I mitt Örebro får människor bestämma mer över sin vardag. Stöd ska finnas när det behövs. Välfärden ska tryggas genom fler företag och fler i jobb. I ett Mänskligt Örebro tar vi till vara mångfalden. Alla kan komma till sin rätt med jobb och egenförsörjning.

Mitt Örebro är en välkomnande och tillgänglig kommun. Den är vacker, ren och trygg. Här ska finnas möjligheter till spännande upplevelser, kultur och idrott för kvinnor och män, unga och gamla. I ett Mänskligt Örebro finns trygga bostadsområden med olika typer av bostäder och goda möjligheter till fritid och rekreation. Här värnar vi parker, natur och miljö.

Vi förebygger problem genom att ha en trygg skola som ger goda kunskaper. Vi lyssnar på och tar till oss goda idéer. Vi uppmuntrar alternativ inom vård och omsorg. I ett mänskligt Örebro ska ingen behöva känna sig ensam, utan kunna känna glädje genom social gemenskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar