måndag 23 augusti 2010

Jobben är viktigaste frågan i valet

Idag träffade jag en grupp invandrare för att prata om valet, både om vår politik och också om varför man ska rösta. Det var en stor grupp från olika nationer. Många kvinnor från Somalia fanns i gruppen. Det är ett projekt som heter rättigheter och skyldigheter. Man pratar om allt från allenmansrätt till rättsväsende och myndigheter.

Det är alltid kul att på enkelt sätt berätta om den moderata politiken, om människosyn, frihet, ansvar och självbestämmande. Vi pratade om ekonomi/företagande, barnomsorg, skolan och äldreomsorg. På frågan om vad som är det viktigaste för dem var svaret entydigt: JOBBEN. De vill jobba, de vill ha riktiga jobb. De vill vara egenförsörjande och de vill bidra.

Därför känns det så bra att alliansregeringen håller i jobblinjen. Det ska löna sig att jobba, det ska vara lätt att anställa och det ska vara lätt att starta företag. Men vi måste också få fler företagare att se värdet av att ha människor med en annan bakgrund i sitt företag. Sverige är mångkulturellt. Olika kompetenser är en tillgång. Låt oss ta till vara den goda viljan och mångfalden. Sverige behöver det och Örebro behöver det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar