onsdag 18 augusti 2010

Ekonomin i Örebro i stark uppgång

Örebrokonjunkturen visar en starkt uppåtgående trend. Omsättningen i den privata sektorn fortsätter att öka, och allt fler nya företag startas, samtidigt som antalet konkurser minskar. Det är ett roligt besked att det går bra för Örebro, att jobben ökar och att arbetslösheten minskar. Vi har fått signaler tidigare i våra samtal med företagare i olika branscher och de bekräftas nu.

Den positiva utvecklingen i Örebro fortsätter. Omsättningen ökade i den privata sektorn och lönesumman steg i både privat och offentlig sektor under första kvartalet i år. Det visar en sammanställning av konjunkturen som näringslivskontoret i Örebro har gjort. Antalet nya företag ökar också i Örebro. Under årets tre första månader startades 205 nya företag i Örebro, vilket är en ökning med 22 procent, jämfört med kvartalet före. Det är betydligt mer än i riket där nyföretagandet ökade med 11 procent.

Jag undrar om detta är en följd av vår satsning “Bli din egen”, vår serie i 10 delar, där vi i en bilaga i Nerikes Allehanda beskrev företagandets alla dimensioner. Syftet var att få fler intresserade av att ta steget och att minska tröskeln att bli företagare.

Allt det som Örebrokonjunkturen nu visar bidrar till att jobben ökar och arbetslösheten minskar. Tron på Örebro stärks, vilket i sin tur leder till att fler företag söker sig hit, och fler människor väljer att bosätta sig i Örebro. Det är en mycket glädjande utveckling vi ser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar