måndag 16 augusti 2010

Örebro fortsätter att växa

Örebro kommun växte under det första halvåret i år med 719 personer, vilket är mer än jämförbara städer i Mellansverige. Det visar statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB, som presenterades i dag. Det är mycket glädjande och ett kvitto på att vi har lyckats att göra Örebro till en attraktiv stad för både företagande, studier och boende.

SCB:s halvårsstatistik visar att Örebro fortsätter att öka sin folkmängd. I Örebro bodde vid halvårsskiftet 134.725 människor, en ökning med 719 under årets sex första månader och med 2.448 sedan den 1 januari 2009. Det är väldigt roligt att konstatera att trenden håller i sig. Vi har ju gjort en medveten satsning på att göra Örebro ännu bättre, att göra Örebro mänskligt och attraktivt för alla som bor eller besöker kommunen.

Förutom att göra Örebro city mer attraktivt och tillgängligt, bland annat genom det pågående arbetet med våra gator och torg, har vi också satsat på ytterområdena. Vi har även haft ett tydligt fokus på näringslivssatsningar, något som har gett resultat i vårt stora kliv uppåt i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet, och som nu också ger avtryck i befolkningsstatistiken.

Örebro har helt enkelt blivit en ännu bättre stad att bo, studera, leva och verka i under koalitionens år vid makten. Vi har fått en bra och välplanerad kollektivtrafik, spännande kultur- och idrottsutbud och vi har blivit en stad som allt fler människor kommer till för möten, evenemang eller semester. Det ser vi inte minst i de positiva siffrorna över besöksnäringen.

Och jag kan lova att vi kommer att fortsätta alla de här satsningarna även kommande år. För den som vill se en fortsättning på den positiva utvecklingen i Örebro, är en röst på moderaterna i kommunvalet ett säkert kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar