söndag 22 augusti 2010

En helg att minnas

Så var den över, denna intensiva helg av firande. Det var fantastiskt att efter år av förberedelser nu vara med om hela evenemanget.Jag har suttit i styrgruppen och följt arbetet nära. Alla har gjort ett strålande jobb. Högtiden i Nikolaikyrkan var stämningsfull och en fint avvägt program. Musik och tal varvades. Landshövdingen Rose-Marie Frebran höll ett fantastiskt tal med allvar och humor.

Kungafamiljen såg ut att njuta hela tiden. Jag är glad att vädret höll upp och att så många människor fanns ute på stan för att fira. Middagen på slottet var suverän, där menyn var komponerad med fina lokala produkter som Hjälmargös, Bredsjöblå mm. Vi har ju också väldigt duktiga artister som Maria Johansson och Karin Wistrand. Det hela var avspänt och väldigt trevligt, en kväll att minnas

Jag hade glädjen att ha Kungens adjutant till bordet och på den andra sidan Sveriges ambassadör i Paris. Vi hade givande samtal. Det är en förmån som politiker att möta människor med olika bakgrund och erfarenheter. Jag fick möjlighet att prata med Prins Daniel också. En väldigt sympatisk person. Vi kan vara stolta över att han är född här i Örebro. Nu väntar vardagen och valrörelse. Nu blir det hårdkörning till 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar